U2 i Herning Kirke

Hører rockmusik hjemme i en kirke? Og kan “menigheden” stå op og klappe (eller knipse!) til musikken i Herrens hus ? Ja – det gjorde vi faktisk i går, til U2-gudstjenesten i Herning Kirke. Kopibandet “Die Herren” spillede U2-numre, og teksterne blev introduceret af den lokale præst.

Jeg har været stor fan af U2 siden 1987, hvor bandet udgav “The Joshua Tree” med den gospel-inspirerede “I still haven’t found what I’m looking for”.
Både før og siden har de udgivet sange, der tager livtag med de store spørgsmål i livet ud fra en kristen grundholdning. Jeg var derfor spændt på at høre sangene i en kirke.

Jeg har hørt forsanger “Mono” synge bedre. Men det er selvfølgelig også hårdt med 3 koncerter på én dag. Det mindede mig om, hvor god en sanger Bono egentlig er – og hvor fedt det var i Parken i 2005.

Gudstjenestens højdepunkter var “Love Rescue Me” og “Grace”, der gik over i “Nu falmer skoven” og “I still haven’t found…”. Her fik Die Herren hårene til at rejse sig.

Jeg var imponeret af præstens U2-ekspertise, og jeg lærte også nye ting om teksterne. Alt i alt var det en god oplevelse, og en god måde at formidle det kristne budskab på.
Der kommer billeder fra koncerten på U2gudstjeneste.dk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: