Mens vi venter på Obama

Krigen i Gaza har nu varet 19 døgn, men Israel har stadig ikke fået has på Hamas, der i dag affyrede 4 raketter ind i Israel. Det er asymmetrisk krig i en nøddeskal.

I kulisserne arbejder diplomater og politikere på en våbenhvile, så der ikke er kamphandlinger, når Obama tiltræder på tirsdag.

I dag udtalte FN’s generalsekretær Ban Ki-Moon efter et møde med Ægyptens udenrigsminister:


I repeat my call for an immediate and durable ceasefire… Hamas rocket attacks must stop and at the same time I have been condemning the excessive military operation by the Israelis.

Men der ligger stakkevis af FN-resolutioner helt tilbage fra 1967, som parterne ikke har overholdt. Alle ved, at USA er den eneste nation som kan lægge et tilstrækkeligt pres på Israel.

Efter granatchokket den 11/9 2001 så George Bush næsten udelukkende konflikten i en “either you are with us, or you are with the terrorists” – optik, hvor palæstinenserne var terrorister. (Det er Hamas jo også, men måske kunne man kigge lidt på årsagen til terroren.)

I dag kom det også frem at Osama Bin Laden opfordrer til Jihad i Gaza:


Vi er med jer og vi vil ikke svigte jer. Vor skæbne er bundet til jeres i bekæmpelsen af korstogs-zionisternes koalition, i kampen indtil sejr eller martyriet

Det vil i hvert fald ikke dæmpe gemytterne.

Obamas kommende udenrigsminister Hillary Clinton sagde i tirsdags i senatet at USA vil arbejde for en to-stats løsning. Men hvordan? Hvem skal have Jerusalem? Skal flygtninge fra 1948/49 vende tilbage? Hvad skal der ske med de mere end 400.000 ulovlige jødiske bosættelser på Vestbredden?

“Yes, we can….”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: